Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Konya'da gerçekleştirilen temel atma töreninde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 56'ncı Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün kentsel dönüşümü ve temel atma törenine katıldı. Güler, konuşmasında bu fabrikanın belediyenin tarihindeki en büyük bütçeli yatırım olduğunu ve stratejik bir nitelik taşıdığını vurgulayarak, 1950'den bu yana hizmet veren 56'ncı Bakım Fabrikası'nın yeniden iskan edilmesinin, imkan ve kabiliyetlerinin artırılmasının, ordunun kritik ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir proje olduğunu belirtti.

Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkacak mı? İşte Merkez Bankası'nın Açıklaması Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkacak mı? İşte Merkez Bankası'nın Açıklaması

Aynı zamanda, Konya'daki askeri üs birliklerinin önemine değinen Güler, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı, 56'ncı Bakım Fabrika Müdürlüğü ve 47'nci Mühimmat Bölüğü gibi birimlerin Konya'ya ev sahipliği yapmasının vurgusunu yaptı. Konya'daki birliklerin sınır ötesi harekatlarda etkin görevler üstlendiğini ve 56'ncı Bakım Fabrikası'nın muhtelif unsurların ihtiyaç duyduğu çok yönlü vazifeleri başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Güler ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayi başarılarına da değinerek, yerli ve milli savunma sanayisinin ürünlerini dünya çapında hizmete sunduğunu belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine yeni eklenen gemiler ve insansız deniz aracı gibi başarıları paylaştı. Uzay çalışmalarına da vurgu yapan Güler, Türkiye'nin uzay bilim misyonu çerçevesinde ilk Türk astronot Pilot Albay Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu tarihi bir adım olarak değerlendirdi ve gelecekteki uzay çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini söyledi.