Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Video telekonferans toplantısında konuşan Bakan Güler, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde 22 ve 23 Aralık'ta yaşanan saldırılara karşılık olarak toplam 71 hedefe hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

Ali Erbaş'a iki kez soruldu, ikisinde de yanıtsız bıraktı: Koruma sayınız arttı mı? Ali Erbaş'a iki kez soruldu, ikisinde de yanıtsız bıraktı: Koruma sayınız arttı mı?

Toplantıda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Bu saldırılara karşılık olarak Irak ve Suriye kuzeyinde toplam 71 hedefe hava harekatı icra ettik. Hava harekatları, çatışmalar ve diğer vasıtalarla toplam 59 terörist etkisiz hale getirildi. Ama bunların hiçbiri bizim bir şehidimizin tırnağına bile değmez. Onu da ifade etmek istiyorum. Bunlardan alacağımız intikam ile onlara değecek kadar teröristi de en kısa sürede etkisiz hale getireceğiz, bundan da kimse şüphe etmesin."

Bakan Güler, 22 ve 23 Aralık'ta Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 12 askerin intikamının alındığını ve operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, "Bugüne kadar hep söylediğimiz gibi bundan sonra da terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.