Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Okul Öncesinde Yaz Eğitimi Uygulama Esasları ile ilgili yeni bir resmi yazı gönderildi. MEB, okul öncesinde yaz eğitimi uygulaması yapacak olan okul müdürlüklerinin aşağıdaki hususları dikkate alması gerekenleri sıraladı. İşte resmi yazı ve okul öncesinde yaz eğitimi uygulaması yapacak olan okul müdürlüklerinin aşağıdaki hususları dikkate alması gerekenler...

meb kırmızı

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Okul öncesinde yaz eğitimi uygulaması yapacak olan okul müdürlüklerinin aşağıdaki hususları dikkate alması gerekenler...

-   Yaz eğitimleri, öncelikle Eylül ayında ilkokula başlayacak olan okul öncesi eğitim almamış çocuklar ile 06 Şubat 2023 tarihli deprem felaketinden etkilenmiş okul öncesi çağdaki tüm çocuklara verilebilecektir. Okulda yeterli fiziki mekan olması durumunda okul öncesi eğitim almamış 4 ve 3 yaş çocuklar da yaz eğitiminden faydalanabilir.

-   Okul öncesi eğitime devam etmiş olan çocukların yaz aylarındaki eğitim talepleri ise ilgi (a) Yönetmeliğin 83’üncü maddesi ve ilgi (b) Yönerge hükümleri doğrultusunda açılacak olan çocuk kulüpleri ile karşılanabilecektir.

-    Yaz eğitimi sınıfları, ilgi (a) Yönetmeliğin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükümleri doğrultusunda açılacaktır.

-   Ders yılı bitiminden itibaren başlanabilecek yaz eğitimleri, 1 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecektir.

-   Yaz eğitimi uygulaması, ilgi (a) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda haftada 5 gün, günde 6 etkinlik saati ve her etkinlik saati 50 dakika olacak şekilde yapılacaktır.

-  Yaz eğitimlerinde ilgi (a) Yönetmeliğin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi hükümleri doğrultusunda öğretmen görevlendirme ve ek ders ücreti ödeme işlemleri yapılacaktır.

-   Yaz eğitimine ilişkin iş ve işlemler, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'nde yer alan "Okul Öncesi Kurum İşlemleri/Okul Öncesi Erken Çocukluk İşlemleri” ekranı üzerinden eksiksiz ve zamanında yapılacaktır.

54464656

adfgadf