Milli Eğitim Bakanlığı, Keçiören ilçesindeki Halit Fahri Ozansoy İlkokulu'nda meydana gelen olayla ilgili soruşturma başlattı. İddiaya göre, 3. sınıf öğrencisi Mira Şahin, okulda düşerek beyin kanaması geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından Etlik Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Mira'nın kafatasında 8 kırık tespit edildi. Yaklaşık 10 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı ve hayati tehlikesi devam ettiği belirtildi. Mira'nın ailesi, kızlarının durumundan okulu sorumlu tutup şikayetçi oldu.

Mira'nın anneannesi Miyase Karakaş, olayın üzerinden 3 saat geçmesine rağmen okulun ambulans çağırmadığını belirterek, "Öğretmenler başında, 'Ambulansı çağıralım mı?' diyorlar. Olayın üzerinden 3 saat geçmiş daha ambulans çağırmamışlar. Biz çağırdık ambulansı." dedi ve ekledi: "Bu resmen bir cinayet. Kafasını duvara mı vurdular, öğretmen mi darp mı etti; bilmiyoruz. İdarecilerle görüştük, onların da bir bilgisi yok, hiçbir açıklama yapılmadı."

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi

Olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı, hem adli hem de idari soruşturma başlattı. Polis ekipleri, okuldaki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Mira'nın sınıf öğretmeni B.Ö. ifade verirken, öğrencilere de pedagog eşliğinde olayın sorulacağı öğrenildi. Okul yönetimi ve sınıf öğretmeni ise konunun polis tarafından soruşturulduğunu belirterek, ailenin iddialarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirtti.