Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilere yönelik önemli bir çağrıda bulunarak, çocuklara örnek olma sorumluluğunu vurguladı. Bakan Tekin'in konuşması, özellikle çocukların eğitimine verilen önem ve dijital bağımlılık konularına dikkat çekti.

Bakan Tekin'in konuşmasının öne çıkan başlıkları şu şekilde:

"Çocuklarımıza okuyun diye sürekli tavsiye veriyoruz. Peki siz günde kaç saat okuyorsunuz, günde kaç saat okuyarak çocuğunuzla örnek oluyorsunuz?

Şöyle kabaca bir hesap yapalım; zorunlu eğitim çağında bir çocuk, ömrü boyunca yaklaşık 150 bin ila 160 bin saat arasında eğitim alıyor. Ancak, zorunlu eğitim çağında çocuklarımızı yaklaşık 12 bin saat okulda tutuyoruz. Bu, günün ortalama yüzde onunu bile bizimle geçirmiyor. Çocuklarımızın başarıları sadece okuldan kaynaklanmıyor. Dünya ortalaması 7 bin ile 8 bin saat arasında iken, biz Türkiye olarak 12 bin saate yakın bir süreyle çocuklarımızı okulda tutuyoruz.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Önce kendimizi sorgulayalım; çocuklarımızın dijital bağımlılıklarını önemli bir sebebi, aile ortamında yaşadıklarıdır. Dijital bağımlılık ne düzeyde? Çocuklarımızın yanındayken bunu sınırlandırabiliyor muyuz?

Eğitim-öğretim süreciyle ilgili yaptığımız eleştirilerin ucunu bir şekilde kendimize dokunduğunun farkında olmalıyız. Hep birlikte bu sorumluluğu taşımalıyız. Öğrenci ve okul bazlı örnek göstermek yerine, toplumun eğitimle ilgisine odaklanmalıyız.

Şubat tatilinde çocuklarımıza iyi örnek olmalarını, dijital bağımlılıkları azaltmalarını ve ailece güzel vakit geçirmelerini öneriyorum. Çocuklarımızın ekonomik, sanatsal ve sportif becerilerini geliştirmeleri için çaba sarf etmelerini istiyorum. Hep birlikte çocuklarımızın başarıları için çaba göstermeliyiz."