Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Marmara Denizi çevresi ve Adalar'a yerleştirilecek 20 adet "Çok Disiplinli Tsunami Gözlem ve Erken Uyarı İstasyonu" projesine başladı. İstanbul Valiliği İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde hayata geçirilecek bu istasyonlar, Marmara Bölgesi'nde deniz seviyesi değişikliklerini sürekli olarak izleyerek, olası tsunamilere karşı erken uyarı sağlayacak. İlk istasyon, Kartal Belediyesi Su Sporları Merkezi'nde faaliyete geçti ve yeni sistemler, depremler sonrası oluşabilecek tsunamileri takip etmeyi amaçlıyor.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, bu yeni istasyonlar aracılığıyla Türkiye'nin yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadeniz bağlantılı denizlerde 15 farklı ülkeden 21 kuruma erken uyarı mesajları gönderilebileceğini belirtti. Özener, projenin amacının, özellikle Marmara depremi sonrasında oluşabilecek tsunami potansiyelini gözlemleyerek, erken uyarı mesajlarıyla can kayıplarını önlemek olduğunu vurguladı.