Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5. ve 9. sınıflarda uygulanacak olan yeni müfredatın detayları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, müfredat çalışmalarının yüzde 80'inin tamamlandığını ve önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını belirtti. Yapılan çalışmaların ardından müfredatın kademeli olarak uygulanmaya başlanacağını ifade etti.

Müfredatın içeriği hakkında konuşan Tekin, müfredatın Talim Terbiye Kurulu tarafından belirlendiğini ve her dersin programının 800 sayfadan oluştuğunu vurguladı. Müfredatın ortak, zorunlu ve herkes için standart olan dersleri içerdiğini dile getirdi.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Tekin, yeni müfredatın ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarının ardından yayımlanacağını ve 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacağını belirtti. Ayrıca, müfredatta yer alan konuların seyreltildiği iddialarına da değindi. Bu konuda alanında uzman yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını ve öğretmenlerin de sürece dahil olduğunu belirtti.

Yeni müfredatın tanıtımının yapılmasının ardından uygulamaya geçileceğini belirten Tekin, öğrencilerin mağdur olmaması için teknik olarak konuların birbirini izlemesi konusunda yer değişikliği yapıldığını söyledi.