Sağlık Bakanlığı, kısa bir süre içerisinde 8 bin işçi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bakan Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bu alımların İŞ-KUR başvuruları arasından kura ile yapılacağını belirtti. Mülakat olmadan gerçekleştirilecek alımların, noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla gerçekleştirileceği açıklandı.

Bakan Koca, ayrıca 27 bin personel alımı sürecine de değindi. ÖSYM yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışanın atandığını belirtti. Bu atamaların herhangi bir mülakat süreci olmadan yapıldığını vurgulayan Bakan Koca, yeni çalışanların sağlık sistemine güç katacağını ifade etti.

Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı

Öte yandan, son çıkan yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış sağlandığı açıklandı. Bu artışla birlikte, Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanlarının sözleşmeli olarak çalışabileceği belirtildi. Tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından yakın zamanda açıklanması bekleniyor.