Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da düzenlenen ve tüm Türkiye'deki okullarda EBA üzerinden canlı takip edilen 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış programı ile ilgili bir açıklamada bulundu. 

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu

"#EğitiminYüzyılı #TürkiyeninEnBüyükAilesi" etiketleriyle resmi X hesabından Yusuf Tekin şu paylaşımı yaptı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış programımızı İstanbul’da tüm il ve ilçe müdürlerimiz ile öğretmen ve öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Bu vuslat anı, maarif camiamızın irfan ordusu için yalnızca sıradan ya da rutin bir takvim yılının başlangıcını ifade etmemekte; aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın varlığında ve önderliğinde tecessüm ettiğine inandığımız Türkiye Yüzyılı idealini sembolize eden tarihsel bir döneme karşılık gelmektedir.

Türkiye Yüzyılının vizyonu ışığında hem evrensel nitelikli bilimsel ve pedagojik ilkeleri hem de kadim medeniyetimizin özünü oluşturan milli-manevi değerleri ihtiva eden dinamik bir eğitim iklimini inşa etmenin çabası içinde olacağız. Hz. Mevlana’nın pergel metaforundaki gibi bir ayağı kendi coğrafyasında sabit iken, diğer ayağıyla tüm dünyayı kuşatan ve insan için üreten nesiller yetiştirmenin heyecanıyla ‘durmak yok, yola devam’ diyeceğiz.

1 milyonu aşkın, gönlü vatan ve millet sevgisi ile dolu olan öğretmen ve idareci arkadaşlarımla, Sayın Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizdiği bu idealin hayata geçmesi için geçmişinden gurur duyan ve örnek alan bir felsefeyle, çağın gerekleriyle donanmış bir vizyonla, yepyeni bir eğitim felsefesinden tüm dünyaya örnek gösterilecek fedakâr bir çalışmaya, önümüzdeki asrı #TürkiyeYüzyılı olarak inşa etmek için Bakanlık merkez teşkilatından memleketin en ücra köşesindeki öğretmen meslektaşıma kadar bir ekip ruhuyla gece gündüz demeden çalışacağımızı, çalışma arkadaşlarım ve şahsım adına taahhüt ediyor; 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum."

kalabalık toplantı