Bakanlıktan KDV oranlarının artırılacağı iddiası ile ilgili açıklama Bakanlıktan KDV oranlarının artırılacağı iddiası ile ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerde çalışan ve yeni atanan 210 bin 215 öğretmenin barınma ihtiyacını ele aldı. Bakan Tekin, bu öğretmenlerle iletişim kurulduğunu ve barınma sorunu olanların çözüldüğünü açıkladı.

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere ilişkin bilgi verdi. Paylaşımında, "Asrın felaketinin yaşandığı bölgede halen çalışan ve yeni atanmış olan 210 bin 215 öğretmenimiz tek tek arandı ve barınma ihtiyacı var mı diye istişare edildi. Barınma talebi olan kardeşlerimizin sorunları İçişleri Bakanlığı ve valiliklerimizin desteğiyle çözülmüştür. İl Milli Eğitim Müdürlerimiz de bu konuda hazır beklemektedir. Kendilerine ulaşan her öğretmenimizi kardeşi gibi sahiplenip, valiliklerle koordineli şekilde çözüm üretmeleri konusunda bilgilendirilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Depremlerle sarsılan bölgelerde görev yapan öğretmenlerin barınma sorunlarının hızla çözülmesi için devlet kurumları arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlandığı belirtildi.