Son dakika! Atlas Çağlayan cinayeti davasında karar çıktı
Son dakika! Atlas Çağlayan cinayeti davasında karar çıktı
İçeriği Görüntüle

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitimin kısaltılması yönünde yürütülen çalışmanın tamamlandığını açıkladı.

Kanal 7 yayınında konuşan Tekin, “Bunu Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayına sunacağız. Bu konuda karar verilirse farklı alternatifler var. İlk kabine toplantısında çok büyük ihtimalle bu konuyla ilgili bir sunum yapacağız,” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, toplumsal beklentiler ve bilgiye erişimin kolaylaşması nedeniyle zorunlu eğitim süresinin yeniden düzenlenebileceğini belirterek, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) lisans eğitimini üç yıla düşürmeye hazırlandığını da hatırlattı.

Önümüzdeki yıl eğitim öğretim takvimi buna göre dizayn edilecektir,” diyen Tekin, çalışmanın eğitim sisteminin genel yapısına da yansıyacağını söyledi.

Öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama

Bakan Tekin, 2025 yılı öğretmen atamaları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

KPSS ile yapılan mülakat uygulamasının sona ereceğini belirten Tekin, “Bunu bu yıl son kez yaptık,” dedi.

Tekin ayrıca, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde 15 bin öğretmenin atamasının yapılacağını açıklayarak, “2026 başından itibaren akademide 10 bin öğretmenin eğitim sürecini başlatacağız,” ifadelerini kullandı.