Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu belirlerken Meral Akşener (İYİ Parti), Temel Karamollaoğlu (SAADET), Gültekin Uysal (DP), Ali Babacan (DEVA) ve Ahmet Davutoğlu (GP) da cumhurbaşkanı yardımcıs olacağı ilan edildiç

Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalkması ve geri oturması ile de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı belirtildi.

Peki milletvekilliği seçiminde liste nasıl olacak? Millet İttifakı kabineyi nasıl kuracak? İşte kulis bilgileri...

chp-listesi_16_9_1526974487

CHP'DE DURUM NE?

İddiaya göre kabinede bakan olarak görev alacaklar CHP'de milletvekili adayı olmayacaklar.

Enerji konusunda uzman olan CHP Genel başkan yardımcısı Ahmet Akın, milletvekili adayı olmayacağı belirtiliyor. Ahmet Akın kulis bilgilerine göre enerji bakanı olabileceği iddia ediliyor.

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'nde MYK üyesi olan kurmaylar Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Selin Sayek Böke, Seyit Torun ve Bülent Kuşoğlu da milletvekili adayı olmayacağı konuşuluyor. MYK üyelerinin aday adaylığı konusunda başvuru süresi 9 Nisan'a kadar devam edecek

iyi-parti-buyuksehirlerde-milletvekili-adaylarini-temayul-yoklamasiyla-belirleyecek

İYİ PARTİ TEMAÜL YOKLAMASI YAPIYOR

İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil olmak üzere 1-2 Nisan arası 18 ilde sandık kuruyor. Kurulacak sandıkta milletvekili adayları belirlencek. Temaül yoklaması biçimde olacak bu ön seçimde İYİ Parti üyeleri adaylarını belirlemiş olacak.