Galatasaray, sahasında Sivasspor'u 6 golle geçti Galatasaray, sahasında Sivasspor'u 6 golle geçti

Seçimlerin tamamlanmasının ardından Millet İttifakı'nda yaşanan hareketli günler gündem olmaya devam ediyor. İYİ Parti'nin dün kamuoyuna doğrudan yaptığı açıklamada ittiktan ayrıldığını duyurması Karamollaoğlu'na soruldu.

Millet İttifakı'nın ömürlük bir ittifak olmadığının altını çizen Saadet Partisi lideri, Millet İttifakı'nın uzun sürdüğünü bunun sebebinin de hedeflerinin hükümete gelmek olmadığını sistemi değiştirmek olduğunu söyledi.

Sistemi değiştirme arzusunun 6 partiyi bir araya getirdiğini söyleyen Temel Karamollaoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Millet İttifakı'nın sürekli olması gibi bir konu olmaz. Millet İttifakı bu sefer uzun sürdü. Şundan dolayı uzun sürdü: Bizim esas derdimiz hükümet olmak değil, esas derdimiz sistemi değiştirmek. Tek kişinin yönetimiyle bu olmuyor sıkıntı doğuyor.

Hakikaten bu sistem işlemiyor, diktatörlüğe evriliyor. Onun için derdimiz oydu. Ama o değişikliği yapana kadar Türkiye'nin problemleriyle ilgilenmeden olmaz. Onun için de bir bakıma geçici bir hükümetin kurulması gerekirdi. Orada da cumhurbaşkanlığı yardımcılığı vs gündeme geldi. Şimdi şartlar bundan sonra nasıl değişir, nereye evrilir bilmiyoruz. Onu da inşallah önümüzdeki aylarda görüşerek bir noktaya geliriz.”