Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan 49,52 ve Kemal Kılıçdaroğlu da 44,88 aldı. TBMM'de Cumhur İttifakı partilerinin 300'ü aşan milletvekili sayısı ile çoğunluğu sağlaması üzerine Millet İttifakı dezavantajlı konumda.

2. tur seçimine günbegün yaklaşırken DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, canlı yayında birtakım açıklamalarda bulundu.

"Yaptırmış olduğunuz anketlerde ilk turda Kemal Bey ipi göğüslüyor diye bir sonuç yoktu. Bunu Cumhuriyet Halk Partili dostlarımız da biliyor Millet İttifakı'nın tüm bileşenlerinin de önünde mevcut anketler vardı ama son bir haftalık özellikle mitinglerden kaynaklı olan hava, çarşıya pazara gittiğiniz zaman muazzam bir şekilde değişim iradesi yansıtılıyordu ve bu olumlu havadan etkilenerek sanki ilk turda bu iş bitecekmiş gibi bir algı satın alındı. Bu son derece yanlıştı. Oysa herkesin elinde somut verilerle bu ikinci tura kalan bir seçimdi. "diyerek gündeme bomba gibi düşen açıklamada bulunmuş oldu.

deva-partili-sahin-elimizdeki-hicbir-ankette-kilicdaroglu-ilk-turda-kazanamiyordu

İdris Şahin "Hemen seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz, ben de CHP Genel Merkezi'ndeydim. Saat 8-8.15 itibariyle üç aşağı beş yukarı sonuçlar belliydi" diyerek Millet İttifakı tarafından tepkileri üzerine çekiyor.

Bu sözleri üzerine gündem olan İdris Şahin durumu toparlamak adına

Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret

 "Biz ne dediğimizin farkındayız. Bizden trollere ekmek çıkmaz. 28 Mayıs'ta yarım kalan işi tamamlayacak ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. İnşallah…"  diye bir tweet attı.