Yoğun geçen seçim sürecinin ardından kulis bilgilerinin dur durak bilmeden konuşulduğu günlere geçtik. 

14 Mayıs seçimlerine iddialı giren Millet İttifakı, seçimlerden istedikleri sonucu alamadıktan sonra parti içerisi hesaplaşmalar yaşıyor. Bu bağlamda İYİ Parti Millet İttifakı'ndan ayrıldığını kamuyuna doğrudan duyurdu.  Dünkü kritik MYK'nın ardından CHP'de bütün üyeler istifa etti. Yaşanan ayrılıkların ardından İYİ Parti'nin önümüzdeki seçimlerde izleyeceği politika merak konusu oldu.

Sözcü TV'ye konuk olan Gazeteci İsmail Saymaz, , İYİ Parti'yle ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı. İYİ Parti'nin yaşananlardan dolayı 6'lı masada olmaktan memnun olmadığını söyleyen İsmail Saymaz, şu ifadeleri kaydetti:

"Onlar zaten masada oturmak istemiyordu. Kılıçdaroğlu'nun zoruyla oturdular. Diğer partilerle eşit pozisyonda olmalarından rahatsızdı. Meral Akşener bunu dile getirdi. İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda 4,5 saat süren toplantıda bu konuşuldu." 

Hürjet , Samsuna Gidiyor Hürjet , Samsuna Gidiyor

YEREL SEÇİMLER

Kamuoyuna doğrudan yapılan açıklamada Millet İttifakı'ndan ayrıldığını açıklayan İYİ Parti'nin 2024'ün mart ayında yapılması beklenen yerel seçimlerde izleyeceği politika oldu. Saymaz İYİ Parti'nin CHP'yle ittifak yapmaya soğuk baktığının altını çizerek, "O ittifakın tekrar kurulması zor" dedi. 2019 yerel seçimlerinde CHP ile İYİ Parti ittifak kurarak büyükşehirlerde büyük bir başarı kaydetmişti. Güçlü olunan yerlerde karşı aday çıkarmayan ittifak bu sayede İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay gibi toplam 11 büyükşehirde istediği başarıyı elde etti.