CHP'nin YSK'ya sunduğu milletvekili aday listesine DEVA Partisi için ayrılan kontenjandan giren eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e tepkiler dinmek bilmiyor.

Ergin'in adaylığı Millet İttifakı bloğunda sert tartışmalara neden olurken, İYİ Parti'li Turhan Çömez'den çok konuşulacak bir çıkış geldi.

Sadullah Ergin'in DEVA Partisi'nden adaylığı üzerine Ali Babacan'a da seslenen Çömez, 14 Mayıs seçimlerin sonrasındaki tavrının ne yönde olacağını söyledi.

Halk TV'nin aktardığı bilgiye göre "İttifak ortağı olmak, her dediğini onaylamak anlamına gelmez" vurgusunda bulunan İYİ Parti'li Çömez, Sadullah Ergin'in adaylığına şu sözlerle restini çekti:

''Hem Sadullah Ergin’e, hem Ali Babacan’a hem de Mustafa Yeneroğlu’na sesleniyorum. Siz eğer böyle alçakça bir davanın (Ergenekon-Balyoz) arkasında durursanız parlamentoda karşınızda beni bulacaksınız. Ve Sadullah Ergin, o dönemin kudretli adalet bakanı olarak Silivri zindanlarında pinpon oynadığı günleri unutmasın. Parlamentoda kendisiyle hesaplaşacağız. Yaptıklarının ve yapmadıklarının hesabını verecek.''