Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atatürk ve Cumhuriyet Müfredattan Çıkarılmadı, Büyük İftira! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atatürk ve Cumhuriyet Müfredattan Çıkarılmadı, Büyük İftira!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "iş birliği" teklifi sonrasında İyi Parti ile MHP arasında başlayan polemik devam ediyor. İyi Parti Başkanlık Divanı Üyesi Tolga Akalın, son açıklamasında "3. yol" vurgusu yaparak, "Komşuluk yetmez. Yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Bu sözlere MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan tepki geldi.

Bahçeli'nin yerel seçimlerle ilgili ittifak çağrısına İyi Parti'nin olumsuz yanıt vermesi üzerine, MHP kanadından tepkiler gelmişti.

İyi Partili Tolga Akalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "3. yol vurgusu" yaparak, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Atatürk'ün izindeki Türk milliyetçisi kadroların ve Türk milliyetçiliğinin devletimizi yeniden yönetmesi için komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var!" ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Türk milliyetçiliğinin iktidarı için yeni bir "Türk çağı"nın başlatılması gerektiğini belirtti.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Akalın'ın açıklamasına tepki gösterdi. Büyükataman, İyi Parti'nin şahsi menfaatleri üzerine Türk milletinin menfaatlerini koymakla suçladı ve İyi Parti'nin Türk milliyetçiliğini maske olarak kullanarak Türkiye düşmanlarıyla aynı çatı altında buluştuğunu ifade etti. Ayrıca, Büyükataman, HDP ile bir araya gelmekten rahatsız olmayanların İyi Parti'nin açıklamalarıyla MHP'yi hedef almalarının Türk milletinin takdirinde olduğunu belirtti.

Büyükataman, "Türk milleti HDP ile birlikte hareket etme isteği içinde olanlara yerel seçimde PKK terör örgütünün siyasi uzantısına iradesini peşkeş çekmeye hevesli olanlara unutulmayacak bir ders verecektir" dedi.