Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yazılı bir açıklama yaparak, son günlerde DEM'li belediyelerde yaşanan olayların milli birlik ve devlet yapımıza yönelik tehditlerin kaynağının Van'daki mazbata krizi olduğunu belirtti.

31 Mart seçimlerinde PKK'ya yakınlığıyla bilinen Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğinin olmaması nedeniyle YSK'nın mazbatasını vermediğini ve bunun ardından PKK'nın 'sokaklara inin' çağrısı yaparak çeşitli illerde şiddet olaylarına neden olduğunu vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in DEM Parti ve Abdullah Zeydan'a destek olmak için Van'a heyet gönderdiğini de belirtti.

Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler

Durmaz, Van'daki olayların ardından CHP'nin de desteğiyle güçlenen PKK'nın siyasi uzantısı DEM'li belediyelerin çeşitli provokatif eylemlerine dikkat çekti. Bu eylemler arasında İstiklal Marşı'nın okunmasına karşı çıkılması, Türk bayrağının kaldırılması, teröristler için heykellerin yapılması, Atatürk ve Cumhurbaşkanı'na hakaret edilmesi gibi örnekler verdi.

Durmaz, DEM'li belediyelerin eylemlerinin milli birlik ve toplumsal huzuru tehdit ettiğini vurgulayarak, İçişleri Bakanlığının soruşturma başlattığını ve müfettişler görevlendirdiğini belirtti. Son olarak, Türk bayrağına tahammül edemeyenlerin devletin hizmetlerinden mahrum bırakılması gerektiğini ve milli birlik ve beraberliğin korunması için çalışacaklarını ifade etti.

Durmaz, CHP'nin yönettiği belediyelerde liyakatın unutulduğunu ve bölücülere destek verilmesinin memleketi kaos ortamına sürüklediğini belirtti. Son olarak, seçim kazanmış bir parti gibi davrananların Türk devletini ve milletini tanımadığını ve devletin ve milletin bölücü rüyalardan uyanacağını ifade etti. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, milletin emanet ettiği belediyelerde halka hizmet anlayışıyla çalışacaklarını ve herkesi etnik köken veya inançlarıyla ayrıştırmadan hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.