Seçimlere sayılı günler kala gündemdeki konulara ve iddialara açıklık getirmek için sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bahçeli, MHP'nin 2023 Genel seçimlerine üç hilal amblemiyle ve milletvekili adaylarıyla katılacaklarını açıkladı.

MHP'nin seçimlere ortak liste ile girmemesinin gerekçelerini ise Gazeteci Hande Fırat, üst düzey isimlerden edindiği bilgilerle aktardı.

Fırat, Cumhur İttifakı ile bir araya geldiği ilk günden bu yana MHP liderinin tavrının aynı olduğunun altını çizerek, MHP'ye AK Parti'nin taşra teşkilatlarından ortak liste talebi geldiğini belirtti.

Hande Fırat, ancak söz konusu talebin MHP'de görüşülmediğini, MHP'nin farklı bir siyasi parti olması gerekçesi ile ortak listenin parti tabanında kabul görmeyeceğini şu sözlerle aktardı:

'' İlk günden beri ‘Biz farklı bir siyasi partiyiz’ diyen MHP Genel Başkanı bu seçimde de aynı noktada. Parti yetkilileri, “Biz farklı bir siyasi hareketiz. Bu duruşumuz hiç değişmedi. Üstelik yeni gelenler kendi kimlikleri ile girerken, biz niye ortak liste ile katılalım?” yorumunu yaptı.

MHP’nin ortak liste gibi bir talebinin başından beri olmadığına dikkat çeken üst düzey isimler, AK Parti’nin taşra teşkilatlarından ortak liste talebi geldiğini ancak bunun da görüşülmediğinin altını çizdiler.

 MHP’li yöneticilere göre MHP tabanı üç hilali, logoyu görmek ister, görmezse de oy vermez.

MHP vekil listelerinde; seçilebilecek, liyakat sahibi, sevilen isimlerin yer alması için çalışılıyor.

Hafta sonuna kadar listenin tamamlanması, sonra da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin onayına sunulması bekleniyor.''

Fırat, yazısının devamında MHP'nin herhangi bir bakanlık talebi olmadığını belirtirken, MHP liderinin Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla miting düzenlemeye sıcak bakmadığını aktardı:

''MHP kabine konusunda da en başında ne söylediyse aynı noktada duruyor. Yetkililer, “İlk gün Bahçeli ne dediyse o, MHP’nin bakanlık gibi bir derdi yok” dedi. MHP, deprem felaketi nedeniyle miting düzenlemeye de sıcak bakmıyor. Bunun yerine “Köyüm benim, komşum nasılsın projeleri kapsamında yüz yüze görüşmeler” ve salon toplantıları düzenlenecek.''