MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son grup toplantısında İsrail-Filistin çatışması ve Kudüs meselesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dev firma, 21 milyon liralık ödül dağıtacak! Herkes katılabiliyor, görevleri tamamlamak yeterli olacak Dev firma, 21 milyon liralık ödül dağıtacak! Herkes katılabiliyor, görevleri tamamlamak yeterli olacak

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar;

Devlet Bahçeli, İsrail'in uzun süredir Filistin'e yönelik devam eden bombardımanına tepki gösterdi ve İsrail'in Kudüs'ü ele geçirmesiyle ilgili "Kudüs düştü demekle düşmez, 'Kudüs İsrail'in' demekle olmaz" dedi.

Bahçeli, Kudüs'ün tarih boyunca İslam için büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, "Sanmasınlar sadece Gazze İslam'dır, buraların toprağı İslam'dır, koruyucusu Allah'tır" ifadelerini kullandı.

MHP lideri, Gazze'deki olaylara dikkat çekerek, İsrail'in sivillere yönelik bombardımanını eleştirdi ve ABD'nin İsrail'i desteklemesini "sorumsuzluk" olarak niteledi.

Bahçeli, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım gönderdiğini ve iki devletli çözümün gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tatbikatlarını desteklediğini ve Filistinli kardeşlerin yanında olduklarını söyledi.

Ayrıca Bahçeli, 14'üncü Olağan Büyük Kurultay'ın yaklaştığını ve mahalli idareler seçimlerinin 31 Mart 2024'te yapılacağını belirtti. Bahçeli, Türkiye'nin daha büyük bir başarıya imza atacağını ifade etti.