MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kıbrıs'ta yaşanan gerginliklere ve Kıbrıs Türk halkının haklarına vurgu yapmak amacıyla sembolik bir gönderme yaptı. Bahçeli, Zeki Müren'in "Ağlama Sevdam" şarkısı eşliğinde çizmelerini giydiği bir videoyu sosyal medya üzerinden paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama

Kıbrıs'ta Birleşmiş Milletler (BM) ile yaşanan gerginliğe dikkat çeken MHP lideri, Kıbrıs Türk halkının haklarını savunma ve mücadele çağrısını bu gönderme ile yapmış oldu. Bahçeli'nin çizmeli video paylaşımı, Zeki Müren'in Kıbrıs ile olan özel bağını da anımsatmış oldu.

Zeki Müren, 1963 yılında Kıbrıs'taki "Kanlı Noel" olarak bilinen olayların ardından Kıbrıs ambargosunu protesto etmek amacıyla Kore gazilerine kendi imkanlarıyla, üzerinde Bozkurt olan Kore Harp Madalyası hediye etmişti. Bu jest, Müren'in vatanseverliğini ve Kıbrıs'a olan duyarlılığını sergileyen anlamlı bir davranış olarak hatırlanmaktadır.

odatv_image_107__bebd542baef444

Madalyanın öyküsü şöyle:
Kıbrıs'ta 21 Aralık 1963'te çok sayıda Kıbrıslı Türk'ün öldürüldüğü "Kanlı Noel" olarak bilinen saldırılara müdahale etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti, ABD Başkanı Lyndon Baines Johnson'ın Başbakan İsmet İnönü'ye mektup yazması üzerine harekatı yapamıyor.
Bunun üzerine Kore gazilerinin birçoğu İstanbul'daki BM binasının önünde ABD'yi protesto etmek amacıyla BM'nin verdiği madalyaları iade ediyor.
Gelişmeleri izleyen Milli Türk Talebe Birliği, harekete geçerek Kore gazileri için madalya bastırma kararı alıyor ancak yeterli parayı bulamayan Birlik, madalyaları bastıramıyor.
Bunu öğrenen sanatçı Zeki Müren gerekli desteği vererek madalyaların bastırılmasını sağlıyor. Daha sonra bu madalyalara Zeki Müren ismi veriliyor.