Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Yargıtay'ın verdiği kararı "adil, hakkaniyetli ve hukuki" olarak nitelendirerek, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurguladı.

Bahçeli'nin açıklamalarına göre, Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldüğünde adaletin yerini bulduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olduğunu hatırlatan Bahçeli, hukukun üstünlüğünün herkes için bağlayıcı olduğunu ifade etti. Ayrıca, hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü olmadığını ve suçlu bir kişinin korunma imtiyazı bulunmadığını belirtti.

Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin yargı kararını darbe iddiasıyla yok sayma hakkının olmadığını vurgulayarak, demokrasiye, milli huzur ve güvenliğe tevessül edenin Anayasa Mahkemesi olduğunu iddia etti. TBMM'nin ise Anayasa Mahkemesi'nin vesayetçi tutumunu reddederek, kesinleşmiş mahkeme kararının gereğini yerine getirdiğini belirtti.