MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, faciada hedef olarak gösterilen Murat Kurum'un görevini başarılı bir şekilde yerine getirdiğini belirterek, "İstanbul'da havlu atacağını anlayanlar Sayın Kurum'u yıpratmak için devreye girmişlerdir. Murat Kurum görevini layıkıyla yapmıştır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Heyelan bölgesinde riskli alanların varlığı, arama kurtarma ekiplerini zora sokmaktadır. Üzgün olsak bile ümitsiz değiliz. Ümitlerimizi diri tutarak bölgeden gelecek müjdeli haberlere kulağımızı çevirmiş durumdayız. MHP olarak 13 Şubat tarihinden beri maden sahasında vuku bulan gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. 14 Şubat Çarşamba günü TBMM'nin devreye girmesini destekledik. Kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesi kapsamında Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulmasını isabetli olarak görüyor ve yanında duruyoruz. Hiçbir sisli noktanın bırakılmaması arzumuzdur. Ayrıca acılar üzerinden siyasi geçim sağlamak ise vicdansızlıktır." dedi.

Bahçeli, siyanür sızıntısı iddialarına da değindi ve "Tehlikeli sızıntı şu ana kadar tespit edilememiştir." ifadelerine yer verdi.

MHP Lideri ayrıca, faciayla ilgili spekülasyonlara da dikkat çekerek, "Adeta uzaya çıkar gibi özel kıyafetler üstüne maskeler takan, siyanür atıklarının akıtıldığını, sulara karışarak Fırat'a karıştığını söyleyenler iddiasını ispatla mükelleftir." şeklinde konuştu.

Murat Kurum'a yapılan eleştirilere de cevap veren Bahçeli, "İstanbul'da havlu atacak olanlar Sayın Kurum'u yıpratmak için devreye girdi. Bu çabalar boşunadır. Sayın Kurum görevini layıkıyla yapmıştır. Verilecek hesabının olmadığı ortaya çıkmıştır. Bunun siyasi malzeme yapılması yanlıştır." dedi.

Konuşmasında uluslararası ilişkilere de değinen Bahçeli, dünya genelindeki belirsizliklerin artışının endişe verici olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu fırtınalı ortamda diplomasi gücüyle dikkatleri üzerine çektiğini ve milli güvenliğe yönelik tehditleri etkisiz hale getirdiğini ifade etti.

MHP Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyaretini de değerlendirerek, "Sayın Erdoğan'ın Mısır ziyareti önemlidir, yararlıdır. Muhalefet karalamak için nasıl dil kullanırsa kullansın, zamanlama itibariyle doğru ve yerindedir." diye konuştu.

Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

Son olarak, Bahçeli CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, "CHP Türk milletiyle sorunludur. DEM'lenmiş CHP'nin doğrusuyla yanlışı birbirine karışmış milli menfaati kalmamıştır." dedi ve FETÖ'den ihraç edilen hakimlere iade kararına da tepki gösterdi.