İyi Çay Demlemenin Beş Altın Kuralı

Çay demleme işlemi, aslında düşündüğümüzden daha hassas ve önemli detaylar içeren bir ritüeldir. İşte çayın tadını maksimize edecek ve sağlığınız için en uygun yöntemleri barındıran beş önemli kural:

1. Çayı Haşlamayın:

Çayın gerçek aromasını ortaya çıkarmak için, kaynamış suyun bir süre soğumasını bekleyip, ideal olarak 85-92 derece arasındaki suyu kullanın. Direkt kaynar su çayın üzerine dökülmemelidir; bu, çayın haşlanmasına ve acı bir tat almasına neden olur.

2. Demlikte Kuru Çay Bekletmeyin:

Su kaynarken, üst demlikte kuru çayı bekletmek yaygın yapılan hatalardan biridir. Çay, suyun demliğe eklenmesiyle birlikte demliğe konulmalıdır.

3. Ocağın Altını Kısın:

Çay demlenirken, çaydanlıkta kalan suyun altı kısılarak, suyun yavaş yavaş ısınması sağlanmalıdır. Bu yöntem, çayın aşırı ısınmasını ve tadının bozulmasını önler.

4. Suya Dikkat Edin:

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Çayın kalitesini belirleyen önemli faktörlerden biri de kullanılan suyun kalitesidir. Yumuşak, kireçsiz ve klorsuz su, çayın daha temiz ve net bir tat almasını sağlar.

5. Demlik Seçimi:

Çayı en iyi şekilde demlemek için, porselen demlik kullanılmalıdır. Porselen, ısıyı eşit bir şekilde dağıtarak çayın daha iyi demlenmesine olanak tanır.