2003 yılında kurulan ve Türkiye'nin en etkin kargo operatörlerinden biri olan MNG Kargo, Alman lojistik devi DHL Group tarafından satın alındı. Satın alma ile beraber MNG Kargo, DHL Group’un geniş global portföyüne eklendi. Şirketler arasındaki bu büyük anlaşmanın mali detayları ise henüz açıklanmadı.

MNG Kargo'dan Satın Alma Sonrası Açıklama: "Daha Fazla İstihdam Yaratacağız"

Satın alma sonrasında bir açıklama yapan MNG Kargo CEO’su Kağan Gündüz, DHL Group’un global tecrübe ve teknoloji kaynaklarından yararlanmayı hedeflediklerini belirtti. Gündüz, bu sayede hizmet kalitesi ve kapasite artışı elde edilmesinin yanı sıra istihdam yaratılmasının da hedeflendiğini vurguladı.

DHL Türkiye Pazarına Odaklanıyor

DHL e-Ticaret CEO’su Pablo Ciano, satın alma hakkında yaptığı açıklamada, MNG Kargo’nun DHL’nin kurulu ağına eklenmesiyle, global müşterilerin Türkiye pazarına daha kolay erişim sağlanacağını ifade etti.

Geç Saatte Eve Dönen Kızı İçin Okulu Bastı! Veli Öğretmenlere Saldırdı Geç Saatte Eve Dönen Kızı İçin Okulu Bastı! Veli Öğretmenlere Saldırdı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi: "Bu Satın Alma, Türkiye'ye Olan İnanç ve Yatırım İştahını Gösteriyor"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, satın almanın Türkiye’nin lojistik sektöründeki potansiyeline olan inancı gösterdiğini belirtti. Dağlıoğlu, Türkiye'nin büyüyen ekonomisi, stratejik konumu, yetkin işgücü ve gelişmiş ulaşım altyapısıyla bölgesel bir lojistik merkez olduğunu vurguladı.

Özellikle e-ticaret sektöründeki çift haneli büyüme ile birlikte kargo hacmi her geçen gün artmakta olduğunu belirten Dağlıoğlu, DHL'nin bu stratejik satın almasının ülkemizin potansiyeline olan inancı ve yatırım iştahını gösterdiğini ifade etti. Bu büyük satın almanın Türkiye'deki yatırım ortamını olumlu yönde etkileyerek uluslararası doğrudan yatırımların artışına katkı sağlayacağına işaret eden Dağlıoğlu, bu gelişmenin ülkenin en önemli hedeflerinden biri olduğunu ekledi.