Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçkeleştirilen son analizler ışığında; Yurdumuzun büyük bir kısmı parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu(Eskişehir hariç), Karadaniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli civarlarında yağışlı havanın hakim olacağı değerlendirildi.


Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusunun yüksek noktaları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülen yağışların, Bitlis ve Siirt çevrelerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç noktaları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarında çığ tehlikesi yer alıyor. Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı değerlendiriliyor.


RÜZGAR

Genellikle kuzey ve batılı, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Bitlis ve Siirt çevrelerinin yerel kuvvetli olması düşünüldüğünden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.


ÇIĞ RİSKİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi olduğundan dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Hüseyin Yaman'dan X çıkışı: Ya geleceksiniz ya gideceksiniz, öyle sanal ofis açıp gitmek yok Hüseyin Yaman'dan X çıkışı: Ya geleceksiniz ya gideceksiniz, öyle sanal ofis açıp gitmek yok

Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı öngörüldüğünden meydana gelecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.