İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ilave sıkılaşma çalışmaları sonucu, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim gerçekleştirenlere faiz oranını ihtiyaç kredisi faiz oranıyla dengeli seviyeye çıkarılırken, bankacılık sisteminde Türk lirası (TL) mevduatın dilimi çoğaltmaya yönelik yeni değişiklikler yapıldı.

TCMB'nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de paylaşıldı.

TCMB, kredi kartlarından gerçekleştirilen nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında geçerli olacak aylık azami akdi faiz oranının hesaplama sisteminde düzenlmeye gidildi. Yeni sistem kapsamında, hesaplanan aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseltildi.

Son zamanlarda ihtiyaç kredisi faiz oranlarında görülen yükselişin ardından nakit avans için geçerli olan faiz oranı, ihtiyaç kredisi faiz oranına göre aşağıdaydı. Uygulanan değişiklikle fark oranı dengelenirken, söz konusu oranlara bugünden itibaren uygulamaya geçilecek.

Merkez Bankasının bankalara ulaştırdığı uygulama talimatı ile gerçek ve tüzel kişiler için geçerli olan TL payı hedefleri de yeniden düzenlendi.

Bu kapsamda, bankaların tüzel kişi TL payı için aylık yükseliş hedefi getirildi. Daha önce tüzel kişi TL payı için bir önceki aya göre yükseliş hedefi hedefi yer almıyor ve 18 Ağustos 2023'teki seviyesinin tutulması önem arz ediyordu.

Bunun dışınd, bankaların TL payı seviyelerine göre farklı olarak tespit edilmiş olan gerçek kişi TL payı aylık yükseliş hedefleri yenşden düzenlendi ve hedeflere uyulmaması durumunda uygulanacak komisyon oranı yükseldi.

Bu karar, bugünden itibaren yürürlüğe geçecek.