Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava durumu ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu (Batman ve Siirt hariç), Erzurum ve Muş çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Ayrıca, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli rüzgarın etkili olacağı tahmin edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava durumu tahmin raporuna göre, şu bölgelerde yağış ve rüzgar etkili olacak:

Güney Ege kıyıları

Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı


Doğu Akdeniz'in doğusu


Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları


Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı


Güneydoğu Anadolu


Denizli, Burdur, Isparta, Mersin, Sinop, Bayburt, Artvin, Bitlis, Bingöl çevreleri


Antalya'nın iç ve doğu kesimleri

1 004


Bu bölgelerde yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde ise yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görülebileceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği ifade edilirken, rüzgarın güneyli yönlerden eserek zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in doğusunda ise kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Özellikle Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istedi.