Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Bugün ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, bazı bölgelerde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari çevreleri ile Antalya'nın iç, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durum ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğinden dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Hava sıcaklıkları genel olarak değişiklik göstermeyecekken, Ege bölgesinde 2 ila 4 derece artış, Doğu Anadolu'da ise 4 ila 6 derece düşüş yaşanması bekleniyor.

Rüzgarlar, batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Trakya'da kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) etkili olması bekleniyor.