Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci tur seçimlerine yüzde 4,5 oy farkıyla geçmeyi başardıktan sonra AK Parti teşkilatını rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. İl başkanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci tur için kalan süreye dikkat çekerek, seçmenlerin gönlünü kazanmaları talimatını verdi.

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için zamanın kısa olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzde çok kısa bir süre var" diyerek, oy kaybı yaşanan bölgeler başta olmak üzere seçmenlere yönelik birebir ziyaretlerin artırılmasını istedi. Seçmenlerin hangi konularda rahatsızlık duyduklarını belirlemelerini istediği ve bu tespitleri genel merkeze rapor halinde iletmelerini talep ettiği bildirildi.

Ege Denizi'nde İzmir açıkları sallandı: 4,5 büyüklüğünde deprem Ege Denizi'nde İzmir açıkları sallandı: 4,5 büyüklüğünde deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilat mensuplarına "Ne yapın edin, vatandaşın gönlünü alın. İlk turda elde ettiğimiz farka güvenip rehavete kapılmayın" şeklinde talimat verdi. Ayrıca, Türkiye'nin geleceğine sağlam ve emin adımlarla ilerlenmesini isteyerek Türkiye Yüzyılı'na güçlü bir şekilde girmelerini arzu ettiği belirtildi.