Güncel

Meteorolojiden il il 'gök gürültülü sağanak' uyarısı

Meteorolojinin son değerlendirmesine göre, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sinop ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu bölgelerdeki insanların yağışa karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları uyarısında bulunuldu.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin geneli parçalı ve çok bulutlu bir havanın etkisi altında olacak.

İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sinop ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bu bölgelerde yerel kuvvetli yağışlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceğinden, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.