Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde önemli hava durumu uyarıları yapıldı. Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in batı ve kuzey kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli, Ege'nin güneybatısı ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Bu durum, 64 il için 'sarı' ve 'turuncu' uyarı kodlarıyla duyuruldu.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in batı ve kuzey kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli yağışlar beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olduğu belirtilen açıklamada, yağışlı hava kütlesinin etkisiyle batı bölgelerimizde hava sıcaklıklarının azalması bekleniyor.

Rüzgar konusunda da uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, genellikle güneyli yönlerden esen rüzgarın Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve yer yer fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesinin beklendiğini bildirdi.