Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde hava koşulları değişiyor. İşte bu değişikliklere ilişkin detaylar;

  • Rize, Artvin, Ardahan ve Kars çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğusu, Ağrı'nın güney ilçeleri için yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Rize çevresi ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yağışlar kuvvetli olabilir.

  • Hava sıcaklıkları genellikle mevsim normalleri civarında seyredecek. Ancak Salı gününden itibaren iç ve kuzeydoğu bölgelerde hafif bir artış yaşanması bekleniyor.

  • Rüzgar, genellikle kuzeyli olarak esecek. Ancak Batı Karadeniz kıyıları, Marmara, Ege kıyıları ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

İstanbul Valiliği Uyarısı: Fırtına Bekleniyor

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Batı Karadeniz'de rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerinden fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Fırtınanın Salı sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Vatandaşlar ve ilgililer dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Bloomberg: Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkileri durdurdu Bloomberg: Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkileri durdurdu

Rize ve Artvin İçin Sarı Kodlu Uyarı

Rize ve Artvin'de gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar, sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşım sorunlarına neden olabilir. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar ve ilgililer dikkatli ve tedbirli olmalıdır.