Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunda 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Ayrıca, yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

7-21u5

Sarı kodlu uyarı yapılan iller şunlardır:

Ağrı
Bitlis
Hakkari
Muş
Van
Batman
Diyarbakır
Mardin
Siirt
Şırnak
Iğdır
Erzurum


Ayrıca, bu bölgelerde rüzgarın da kuvvetli esmesi bekleniyor, bu nedenle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji raporuna göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacakken, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yağışlar beklenmektedir. Bu yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması öngörülmektedir.

Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız… Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis oluşması beklenmektedir. Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi tahmin edilmektedir.