İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu. Emeklilerin zam beklentilerinin karşılık bulmadığı sadece bir defaya mahsus ek ödeme kararının açıklanmasına tepki gösteren Özel, sosyal medya hesabından bu kararı eleştirdi:

"Emekliler sadaka değil, insanca yaşayabileceği hakkaniyetli bir ücret istiyor. En düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine çıkarmadan alacağınız pansuman tedbirler, bu sorunu çözmeye yetmez. Gelin emekli maaşlarını artıracak kanun tekliflerimizi bir an önce görüşelim" dedi.

Eylül ayı enflasyonunun açıklanmasıyla emekli ve memur zamları hesaplanmaya başlanmıştı. Hesaplara göre Ocak ayına kadar enflasyon sıfır çıksa bile emekliye refah payıyla birlikte yüzde 50'den fazla bir zam yapılması bekleniyor.

1 Ekim'de TBMM'nin açılmasıyla bakanlıklar çalışmalarına hız vermiş ve meclise sunmak üzere hazırlıklarına başlamıştı. Erdoğan'ın dünkü açıklamasıyla birlikte Ocak ayına kadar zam haberinin gelmeyeceği yeni yıl ve enflasyon oranlarıyla birlikte düzenlemenin yapılacağı kesinleşmiş gibi görünüyor.