Bakan Şimşek'ten Avrupa Birliği Hakkında Açıklama! "İlişkilerimizde Değişime Gidiyoruz" Bakan Şimşek'ten Avrupa Birliği Hakkında Açıklama! "İlişkilerimizde Değişime Gidiyoruz"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, yurdun büyük bir kısmında çok bulutlu kuzey ve doğu kesimlerin yağış altında olacağı değerlendiriliyor.

Özellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun zirvelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar etkili olacak yağışların; Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Sıcaklık seviyelerinde önemli bir değişim görülmeyeceği, yurt genelinde mevsim normallerinde olacağı değerlendiriliyor. 

Rüzgarın, Marmara, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde güneyli yönlerden şiddetli (40-70 km/saat) olarak esmesi tahmin ediliyor.

10 il için "turuncu" ve "sarı" kod: Sağanak ve kar uyarısı

Bunların yanı sıra karla karışık yağmur beklenen Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt, Van, Batman için 'sarı' kod, Hakkari ve Şırnak için 'turuncu' kodlu uyarı yapıldı.