Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu yayımladı. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu havanın etkili olacağı belirtilirken, özellikle Ankara başta olmak üzere 10 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısı yapıldı.

Yağış Beklenen Bölgeler

Rapora göre, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara’nın güney kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava etkili olacak. Batı kesimlerde ise toz taşınımı bekleniyor.

Hava Sıcaklığı Artıyor

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde ise yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Toz Taşınımı Uyarısı

Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bölge Bölge Hava Durumu

Marmara Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Öğretmenlerin haziran ayı seminer takvimi belli oldu: İl, ilçe ve okul bilgileri nasıl öğrenilir? Öğretmenlerin haziran ayı seminer takvimi belli oldu: İl, ilçe ve okul bilgileri nasıl öğrenilir?
  • İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, 25°C

Ege Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege'nin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 32°C

Akdeniz Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

  • Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 28°C

İç Anadolu Bölgesi

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Eskişehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında toz taşınımı bekleniyor.

  • Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29°C

Karadeniz Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı tahmin ediliyor.

  • Bolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29°C
  • Samsun: Parçalı ve az bulutlu, 23°C
  • Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, 20°C

Doğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 21°C

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

  • Gaziantep: Parçalı ve az bulutlu, 32°C

Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Sağanak yağışların ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtilirken, özellikle tarımsal faaliyetlerle uğraşanların gerekli önlemleri alması gerektiği vurgulandı.