Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından, beklenen kar yağışı Sakarya'nın Hendek ve Kocaeli'nin Kartepe ilçelerinde etkisini gösterdi. Yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde de devam etti ve bölgeleri beyaza bürüyerek kartpostallık manzaralar oluşturdu.

Sakarya'nın Hendek ilçesi Dikmen Mahallesi'nde başlayan kar yağışıyla ilgili olarak İbrahim Ark, "Bugün 6 Mart 2024'te kar yağışı başladı" ifadelerini kullandı. Aynı şekilde, Kartepe'de yaşayan Mehmet Köse de kar yağışının devam ettiğini belirterek, "Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok" dedi.

Diğer yandan, Türkiye genelinde hava durumu da şu şekilde öngörüldü:

Ankara: Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 11 derece.


İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 11 derece.
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 17 derece.


Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 18 derece.

Canlı Yayında 8 Yaşındaki Kızı İçin 'Müstehcen' İfadeler Kullanan Kadına Gözaltı Canlı Yayında 8 Yaşındaki Kızı İçin 'Müstehcen' İfadeler Kullanan Kadına Gözaltı


Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 18 derece.


Samsun: Çok bulutlu, öğleden itibaren aralıklı yağmurlu, en yüksek sıcaklık 12 derece.


Trabzon: Çok bulutlu, öğleden itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor, akşam saatlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor, en yüksek sıcaklık 14 derece.


Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerde kar yağışı bekleniyor, en yüksek sıcaklık 5 derece.


Diyarbakır: Çok bulutlu, öğleden itibaren aralıklı sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 14 derece.


Meteoroloji yetkilileri, kar yağışı ve diğer hava koşullarıyla ilgili vatandaşların dikkatli olmalarını tavsiye etti.