Türkiye, yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. Bugün, özellikle kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Meteoroloji uzmanları, yarından itibaren ise tüm yurt genelinde yağışların artarak devam edeceği konusunda uyarıyor. Hava sıcaklıkları, mevsim normallerine gerileyerek, özellikle doğu illerinden başlayarak yağışlı bir hava sisteminin etkisini gösterecek.

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, bugün akşam saatleri itibarıyla İstanbul başta olmak üzere Trakya ve Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde etkili olacak yeni yağışlı sistemi açıkladı.

Epilepsi hastası genç öğretmen evinde ölü bulundu Epilepsi hastası genç öğretmen evinde ölü bulundu

Tekin, yağışların yarın yurdun tamamına yayılacağını belirterek, "Karadeniz kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yağışların yer yer kuvvetli olmasını tahmin etmekteyiz. Cuma günü ise kuzey ve doğu kesimlerde yağışları göreceğiz. Özellikle Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olmasını tahmin etmekteyiz." şeklinde açıklama yaptı.

3 Büyük İlde Hava Durumu: İstanbul, Ankara, İzmir

İstanbul, Ankara ve İzmir'de de yağışlı günlerin başlaması bekleniyor. Hava Tahmin Uzmanı Tekin, şu bilgileri paylaştı: "Perşembe günü başkente yağış geliyor, hava sıcaklığı 12 dereceye kadar düşecek. İstanbul'da bugün parçalı çok bulutlu bir hava hakim olacak, perşembe günü ise yine sağanak yağış kendini gösterecek. İzmir'de perşembe günü yağışlı bir gün geçireceğiz, cuma günü ise yağışsız bir hava bekleniyor."