Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemiz genelinde yeni bir yağışlı döneme girileceği konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan son tahminlere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Adana ile Mersin'in bazı bölgelerinde yağmur ve sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Ancak, Eskişehir ve Ordu hariç tutulmak kaydıyla, genel olarak yağışlı bir atmosfer öngörülüyor.

Doğu kesimlerde pus ve sisin de görülebileceği belirtilirken, özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ancak genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyden, Trakya ve yurdun güneydoğu kesimlerinde ise kuzeyden hafif esmesi bekleniyor.