Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen hava durumu tahminlerine göre, batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor. Genel olarak hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin bazı bölgelerinde hava durumu dikkat çekiyor. İşte hava durumu uyarısıyla ilgili detaylar...

Yağış Beklenen Bölgeler:

Güney Ege
Bartın
Zonguldak
Bolu
Düzce
Antalya çevresi
Isparta'nın güney kesimleri
Burdur'un güney ve doğusu
Adana'nın doğusu
Osmaniye'nin batı kesimleri


Hava Durumu Tahmini:

Söz konusu bölgelerde sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Muğla çevresinde yağışların kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor.


Sis ve Pus Uyarısı:

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.


Hava Sıcaklığı:

Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 6 derece azalması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor. Genel olarak hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.


Rüzgar Durumu:

Rüzgarlar genellikle güneyli yönlerden hafif olacak, ancak Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.


Uyarılar:

Avrasya Tüneli Geçiş Ücretlerine Yüzde 40 Zam Avrasya Tüneli Geçiş Ücretlerine Yüzde 40 Zam

Kuvvetli yağış uyarısı: Muğla çevresinde yağışların kuvvetli olabileceği ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Kuvvetli rüzgar uyarısı: Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarların etkili olabileceği için ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.