Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin birçok bölgesinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Bu yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli olması bekleniyor. Bu durumda sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın

Ayrıca, Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde artacağı ancak diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor. Genel olarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklıkları yer yer normalin üzerinde olabilir.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek olup, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtiyorlar. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan da dikkatli olunması gerekiyor.