Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Buna göre; birçok ilde sağanak yağmur bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI 
İç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.


RÜZGAR 
Genellikle kuzeyli, yarın (Pazartesi) zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 
Yağışların bu akşam saatlerinde Zonguldak ve Bartın ile yarın (Pazartesi) Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


MARMARA 
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



EDİRNE 19°C, 31°CParçalı bulutluİSTANBUL 19°C, 29°CParçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıKIRKLARELİ 18°C, 29°CParçalı bulutluKOCAELİ 18°C, 28°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı


EGE 
Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar'ın doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ 19°C, 34°CParçalı ve az bulutluİZMİR 22°C, 30°CAz bulutluKÜTAHYA 13°C, 25°CParçalı bulutluMANİSA 21°C, 34°CParçalı ve az bulutlu


AKDENİZ 
Parçalı bulutlu, Adana, Osmaniye, Hatay'ın kuzey ve kıyı kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı ile Akdeniz'in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 24°C, 33°CParçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıANTALYA 24°C, 37°CParçalı bulutluHATAY 24°C, 29°CParçalı bulutlu, kuzey ve kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıISPARTA 17°C, 29°CParçalı bulutlu


İÇ ANADOLU 
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Çankırı, Yozgat, Konya, Kırşehir, Kırıkkale ve Ankara'nın güney çevrelerinin, yarın (Pazartesi) Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Yozgat ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 15°C, 28°CParçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde güney çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıÇANKIRI 16°C, 30°CParçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıESKİŞEHİR 15°C, 27°CParçalı bulutluKONYA 18°C, 29°CParçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı


BATI KARADENİZ 
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

BOLU 13°C, 22°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıDÜZCE 17°C, 27°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıKASTAMONU 13°C, 25°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıSİNOP 22°C, 27°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı


ORTA ve DOĞU KARADENİZ 
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması bekleniyor.

AMASYA 18°C, 29°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıÇORUM 16°C, 27°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıSAMSUN 21°C, 28°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.TRABZON 23°C, 26°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.


DOĞU ANADOLU 
Az bulutlu, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) Erzincan, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 13°C, 29°CParçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) kuzey çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıKARS 10°C, 29°CParçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıMALATYA 19°C, 34°CAz bulutluVAN 15°C, 28°CAz bulutlu


GÜNEYDOĞU ANADOLU 
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.DİYARBAKIR 20°C, 38°CAz bulutlu ve açıkGAZİANTEP 21°C, 36°CAz bulutlu ve açıkSİİRT 24°C, 38°CAz bulutlu ve açıkŞANLIURFA 25°C, 39°CAz bulutlu ve açık


METEOROLOJİK GÖRÜNÜM 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre:


Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Konya, Çankırı, Ankara'nın güney çevreleri, Erzincan, Kars, Ardahan, Erzurum'un kuzey çevreleri ile Adana, Osmaniye, Hatay'ın kuzey ve kıyı kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı ve Akdeniz'in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Zonguldak ve Bartın ile yarın (Pazartesi) Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması bekleniyor.