Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan rapora göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde kuvvetli yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerde ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülmektedir. Batı kesimlerde bazı yerlerde ise mevsim normalleri altında sıcaklıklar yaşanabilir. Rüzgarın batı kesimlerde kuzey, iç ve doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Amasya, Tokat, Ordu, Sivas, Tunceli, Erzincan, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Van, Şırnak, Malatya, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir" Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir"

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.