Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin bazı bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Özellikle Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Ordu'nun iç kesimlerinde aralıklı yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Meteoroloji yetkilileri, yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağını belirtirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini açıkladılar. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don olayı, pus ve sis hadiselerinin görülebileceği uyarısında bulunuldu.

Hava sıcaklığının kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Marmara'da ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi.

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Öte yandan, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekilerek, vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiği vurgulandı.