Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarında yüzde 25 zam sınırına ilişkin açıklamalarında, bu sınırın geçerliliğinin temmuz ayına kadar olduğunu belirtti. Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirmesi yapılacağını ve kararın enflasyonun gidişine, kiralardaki duruma göre verileceğini ifade etti. Konut arzını artırmanın önemine de vurgu yaparak, sosyal konut üretimi, afet riski dikkate alınarak kentsel dönüşüm programı gibi politikaların devam edeceğini belirtti.

Yılmaz, ekonomiye ilişkin çeşitli konularda da açıklamalarda bulundu. Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi ve Orta Vadeli Programı'nın hayata geçirilmesine devam edeceklerini söyledi. Enflasyonla mücadeleye öncelik verdiklerini ve 2026'ya kadar tek haneli enflasyona ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Ayrıca, kadınların iş gücüne katılımını artırmayı, eğitim sisteminin iş gücü piyasasının talepleriyle uyumlu hale getirilmesini önemsediklerini ifade etti. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artacağını öngördüklerini ve Türkiye'nin yatırım çekme potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

Diğer bir konu olarak yerel seçimlere de değinen Yılmaz, yerel yönetimlerle merkezi yönetimin uyumunun önemine vurgu yaparak, işbirliği ve koordinasyonun turizmin geliştirilmesinde ve ekonomik kalkınmada önemli olduğunu belirtti.

Son olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile yapılan çalışmalara da değinerek yeni bir mali işbirliği programı hazırladıklarını ve kritik projelerin önlerinde olduğunu ifade etti.