Genel olarak yağışlı bir hava beklenirken, yağmur ve sağanak özellikle İç Ege, İç Anadolu'nun yüksekleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Bursa ve Bilecik’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Bu yağışlar Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olabilir.

Hava sıcaklığında genellikle azalma beklenirken, rüzgarın güney ve batı bölgelerde etkili olacağı, kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, yer yer kuvvetli esmesi öngörülüyor. Özellikle Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı rüzgarları orta düzeyde, yer yer kuvvetli; Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise güneyli rüzgarlar kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esebilir.

Meteoroloji Den 50 Kent Icin Sari Ve Turuncu Kodlu Uyari Kuvvetli Saganak Ve Kar Yagisi Bekleniyor

Uyarılar arasında kuvvetli yağışa dikkat çekilirken, yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması öneriliyor. Ayrıca, kuvvetli rüzgarın neden olabileceği çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Sarı ve turuncu kodla uyarı yapılan kentler arasında Adıyaman, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Malatya, Manisa, Maraş, Mardin, Muğla, Muş, Ordu, Rize, Sakarya, Siirt, Tekirdağ, Trabzon, Dersim, Urfa, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce bulunuyor.