Açıklanana raporalara göre, Türkiye son 53 yılın en sıcak ocak ayını yaşadı. Şubat ayında ise yağışlar kendini gösterdi. Yeni haftada ise yani bu hafta yağışlar azalacak. Sıcaklık seviyeleri mevsim normallerinin üzerinde çıkacak.

Bakan Yerlikaya açıkladı: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu Bakan Yerlikaya açıkladı: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu

Bugün orta ve Doğu Karadeniz kıyı alanlarında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Hatay civarlarında yağışlı havanın olacağı değerlendiriliyor. 

İç bölgelerde çarşambaya kadar, sabaha karşı yer yer sis ve pus etkisini sürdürecek.

Söz konusu yağışların, çarşamba günü daha dar bir bölgede olacağı tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Batı Karadeniz yağmur ve sağanak şeklinde yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Meteoroloji, kar yağması yüksek olan kesimlere veya eğimli bölgeler için ise çığ uyarısını yeniledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Burak Tekin, "Bu hafta da özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu'nun doğusunda rakımı yükseklik yamaçlı yerlerde çığ riski devam ediyor" ifadelerine yer verdi.


3 büyük şehirde hava durumu

Ankara, İstanbul ve İzmir'de 3 gün boyunca yağış olmayacak. Ankara'da ve İstanbul'da sıcaklık 12, İzmir ise 17 dereceye kadar yükselecek.