Yeni haftaya girilirken başta İstanbul olmak üzere kuraklık tehdidi altındaki bir çok ilde kar yağışı olup olmayacağı merakla bekleniyor. Meteoroloji genel Müdürlüğünden yapılan açıklamalar doğrultusunda 10 Ocak Salı gününden itibaren özellikle batı bölgelerinden yağışlı ve soğuk hava dalgası geliyor. 

Mersin,Antalya,Muğla ,Denizli,Isparta ,İzmir ve Aydın’da beklenen yağışlılar ve su baskınları konusunda dikkatli olunması konusunda uyarılar geldi. 

Önümüzdeki hafta itibariyle de Anodolu ya geçiş yapacak olan yağışlı hava dalgası bu bölgese kendini kar yağışı şeklinde gösterecek. 

Kar yağışı beklenen illerimiz Ankara,Konya,Sivas,Kayseri ,Yozgat ve Erzincan olurken Doğu Anadolu da ise kar yağışı beklenmiyor. 

Meteoroloji uzmanlarından yapılan açıklamalara göre İstanbul için şu anda büyük bir soğuk hava kütlesi görünmüyor. Fakat 15 ocak itibariyle Sibirya dan gelen alçak basınç etkinin değişmesi ihtimali doğrultusunda kar yağışı beklenebileceği söyleniyor. Uzun süre devam edecek bir soğuk hava kütlesi şu an için söz konusu değil.