Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporuna göre, 9 kente gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu iller Kırklareli'nin kuzey kesimleri ile Burdur, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir'in güney kısımları, Artvin, Rize, Kars ve Trabzon'un doğu bölgeleridir.

AK Parti'de kamp tarihleri belli oldu AK Parti'de kamp tarihleri belli oldu

Genel değerlendirmeye göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Kırklareli, İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Eskişehir'in doğu kesimleri, Ankara'nın güney ve doğu çevreleri, Çankırı, Düzce, Zonguldak, Kars ve Ardahan çevreleri ile Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

Hava sıcaklığı iç ve kuzeydoğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyrederken, diğer yerlerde mevsim normallerine yakın olması tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi.